«Жити цікаво та безпечно»,- уроки безпеки від патрульної поліції


Шкільне життя у розпалі, тож Національна поліція  не припиняє нагадувати про безпеку школярів на дорозі, адже саме в перші тижні навчального року збільшується ризик травмування малечі під колесами авто. Правоохоронці просять водіїв бути більш уважними до маленьких пішоходів, а батьків – не нехтувати правилами перевезення дітей в авто.
У рамках  Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху правоохоронці не тільки інформують дорослих про дотримання ПДД, а й проводять активну кампанію щодо недопущення травмування дітей та збереження їхнього життя.
Для зниження аварійності та попередження тяжких наслідків на дорозі патрульні проводять заняття, на яких  пояснюють школярам правила безпеки на дорозі. 18 вересня вони завітали й до нас.
Зібравшись біля поліцейських автомобілів, діти уважно слухали про необхідність дотримання правил дорожнього руху. Малюки повторили правила поведінки на дорозі і біля неї, щоб не потрапити в біду, відповідали на безліч запитань. Старші учні отримали чіткі інструкції з правил дорожнього руху для велосипедистів.

Наостанок школярі мали можливість посидіти у поліцейському автомобілі, приміряти бронежилет, скористатись спецсигналами, увімкнути проблискові маячки та сфотографуватись з патрульними поліцейськими. Ця зустріч подарувала чимало приємних емоцій, радості та закріпила знання дітей про такі важливі правила дороги.
Аби діти почувалися в дорожньому русі безпечно, недостатньо зусиль лише правоохоронців і освітян. Для цього потрібна свідома підтримка суспільства і власний приклад виконання правил дорослими.  
Олена Зайцева

Коментарі