Вихованці «Джерела» у кінному клубі




Під час святкування Дня українського козацтва та Дня захисника України учні 2-х та 3-х класів школи-інтернату «Джерело» відвідали  кінний клуб «Патріот Запоріжжя» на острові Хортиця.  Для багатьох дітлахів це було перше знайомство з красивими граціозними тваринами. Особливо сподобалася вихованцям «Джерела» прогулянка верхи, адже далеко не всі їхні ровесники мають таку нагоду пересвідчитися, що коні – розумні, ніжні й шляхетні створіння.


Прогулянка верхи - це своєрідне почуття свободи, насолоди граціозністю руху, до того ж неймовірно цікавий вид активного відпочинку, особливо для мешканців міста.



      

       Між іншим, медичні дослідження стверджують: «спілкування з кіньми сприятливо впливає на фізичне і психічне здоров'я людини». Невипадково наші предки в давнину емоційний стрес знімали саме під час вечірніх кінних прогулянок. Медики підтверджують позитивний ефект при лікуванні верховою їздою дефектів постави і хвороб, пов'язаних з викривленням хребта,  а також  з ендокринною, дихальною і нервовою системами.

          

       Для багатьох перше знайомство з кіньми допомагає подолати певний страх. Адже як це цікаво і приємно – погладити і погодувати тварину з рук. У кінному клубі «Патріот Запоріжжя» учні скористалися такою можливістю. Безумовно, що дитина, як ніхто інший, чуйно сприймає енергетику, яка йде від коня.


Вихованці школи-інтернату «Джерело» швидко знайшли спільну мову з гривастими чотириногими друзями. Таке спілкування допомагає виховувати в дітях чуйність, доброту, піклування про рідну природу.

Мирослава Манько, вихователь 2-В класу

Коментарі