В гостях у пожежників





   22 жовтня учні 5-А класу школи-інтернату "Джерело" разом із класним керівником Г.К. Жовтяк і вихователем Ю.М. Слетою відвідали виставку пожежно-рятувальної служби на базі Головного управління ДСНС України у Запорізькій області. 
    
   Під час екскурсії діти ознайомилися з історією пожежної справи, зразками давньої та сучасної техніки, що дало змогу уявити процес пожежогасіння із часів минулого до сьогодення. Учні дізналися про те, як виглядало оснащення  перших пожежників та машини зі спеціальним обладнанням. Гостинні господарі розповіли, якими бувають основні причини та наслідки пожежі у домі,  як виглядають вибухонебезпечні предмети і що робити, коли діти випадково їх знайдуть. 


     
 Велике враження на вихованців "Джерела" справила дзеркальна діорама про те, якою буває пожежа в квартирі від першої  іскри до повної ліквідації за 6 хвилин. Макети споруд, спеціальні інструменти, інші експонати доповнили їхню уяву про професійну діяльність пожежно-рятувальної служби. 

    Школярам  продемонстрували спецтехніку, яка залучається до гасіння пожеж і оперативно-рятувальних операцій,  запропонували приміряти каску пожежника та навіть посидіти в кабіні пожежної машини.  Отримані враження були неперевершеними! 



   Ця екскурсія дала можливість  нагадати учням, як правильно поводитися під час пожежі, як не допустити займання, як правильно повідомити про це рятувальникам по телефону. Такі екскурсії підвищують рівень знань правил пожежної безпеки, що запобігає великій частині надзвичайних подій.
На згадку про відвідування виставки діти отримали яскраві календарики та інтерактивні зошити, аби  виконувати вправи і краще засвоювати правила безпеки. 


Після екскурсії  хлопці та дівчатка отримали задоволення ще й від прогулянки в парку та частування у кав`ярні  великою смачною піцою.


 Юлія Слета, вихователь 5-А класу

Коментарі