Екскурсія  учнів  «Джерела»  

до ПАТ «Запоріжсталь»
 
    Підлітки просто обожнюють заглядати у  дорослий світ. А що може бути привабливішим за поїздку на величезний завод! Адже за дверима прохідної  вирує  доросле цікаве життя.  Саме тому  педагоги М.В. Супрун, Н.Л. Шаповалова та Г.М. Панфілова у  вересні організували  для   учнів 10-х  класів школи-інтернату  «Джерело» екскурсію на ПАТ «Запоріжсталь». Метою заходу було формування в учнів ЦСО до праці та  реалізація  завдань  «Концепції національно-патріотичного виховання».



  
  Під час знайомства із заводом старшокласники дізналися про застосування новітніх технологій в управлінні виробничими процесами на  металургійному гіганті, використання ІТ-ресурсів  у роботі інформаційно-диспетчерського центру та вирішення проблем захисту навколишнього середовища у місті  зусиллями саме цього  комбінату.

   Працівники заводу охоче розповіли школярам про процес  виплавки чавуну та сталі.  Вони  з гордістю зазначили,  що ПАТ «Запоріжсталь» -  один з найбільших сучасних сталеплавильних комплексів Європи.
 
   Вихованцям «Джерела»  показали  модернізовані  цехи, розповіли, як  саме комбінат приділяє увагу  вирішенню питань з проблеми  екології. А ще робітники підприємства створили власний зоопарк, який також відвідали старшокласники.
   
   Учасники екскурсії щиро вдячні керівництву  ПАТ «Запоріжсталь» за  пізнавальну екскурсію, за можливість відчути «наживо» чіткий робочий ритм  сучасного підприємства. Деякі з учнів навіть виявили бажання у майбутньому  працювати на заводі.


Дмитро Чепурненко, вихователь

Коментарі