Вивчати правила дорожнього руху корисно


  Життя дітей має дуже велику  цінність. А безпека на дорозі це і є, насамперед, безпека життя.  Тому саме виховання у учнівської молоді бажання вивчати і дотримуватись Правил дорожнього руху, бережливо ставитись до свого життя -  одне з пріоритетних завдань, що стоїть перед педагогами.

 З метою проведення цілеспрямованої профілактичної роботи щодо попередження  дорожньо-транспортного травматизму,  поглибленого вивчення, розуміння та постійного дотримання Правил дорожнього руху всіма здобувачами освіти в нашому закладі 11-17 листопада пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху, в якому  активну участь брали учні початкової ланки.
  Тиждень був насичений різноманітними цікавими заходами. У класах було проведено виховні бесіди на теми: «Закон на дорозі для всіх один» - для учнів 1-5 класів,  «Вивчай  закон про дорожній рух» - для 6-10 класів. Учням нагадали, що, виходячи за поріг домівки, вони стають учасниками дорожнього руху і заради своєї безпеки повинні орієнтуватися у складній ситуації на дорозі, самостійно приймати рішення. Найчастіше через неуважність або незнання Правил дорожнього руху діти гинуть на вулицях у ДТП або отримують важкі травми. Щоб не сталося біди, треба повсякчас дотримуватись Правил дорожнього руху.
  
      Вихователі початкових класів провели свято «Азбука дороги».  Малюкам розповіли про дорожні знаки,  вивчили їхнє значення і про що  вони попереджають.  Чи буде безпечною дорога, найперше залежить від уважності юних пішоходів, дотримання ними елементарних правил безпеки. А порушник Правил дорожнього руху не тільки наражається на небезпеку, а й ставить під загрозу життя інших людей.
  
  Практичні знання Правил дорожнього руху учні середньої ланки продемонстрували під час проведення уроку-гри на вулиці «Безпечні маршрути». Серед учнів старших класів проведено вікторину «Подорож до країни дорожніх знаків».
   Для дошкільнят тиждень почався зі спостереження  за легковими авто та вантажівками, які рухалися біля території дитячого садочка, а також  розглядання непередбачуваних ситуацій із звірятами на дорозі за серією карток «Азбука дорожнього руху». Вихованці із задоволенням грали в дидактичні ігри «Впізнай знак», «Хто як рухається», «Так чи ні», «Розташуй правильно кольори світлофора». Під час інтегрованого заняття «Правила дороги знаємо, їх дотримуємося та іншим допомагаємо»  учні  знаходили вихід із проблемних ситуацій, відгадували загадки, використовували розмальовки-ілюстрації із серії «Транспорт».
  
     Узагальнюючим  заходом Тижня безпеки дорожнього руху став конкурс дитячого малюнка разом із батьками «Руху правила єдині, всі поважати їх повинні». Для батьків у класах було проведено консультації на тему: «Використання пасків безпеки під час руху в автомобілі з дитиною», «Безпека дитини – в руках батьків», розроблено пам’ятки  «Обережно: дитина на дорозі», рекомендовано дбати про світловідбиваючі елементи на одязі та шкільних ранцях дітей. Це допоможе дітлахам  бути помітними на дорозі в темряві у вечірній час та вбереже від біди на шляху додому.
Щодня нагадуючи учням  елементарні правила безпеки на дорозі, ми застерігаємо дітей від можливих небезпечних ситуацій.
Ірина Самарська,
відповідальна за  роботу з ОП






Коментарі