Учні «Джерела» - призери конкурсу «Українське народознавство»


 


На сучасному етапі розвитку України народознавство є предметом, який формує особистість, навчає пізнавати і розуміти своє коріння, усну народну творчість, обряди, звичаї, традиції, народні символи, допомагає зберегти генетичну пам'ять нашого народу.
   Учні 5-Б класу під керівництвом вихователя О.В. Артеменко взяли участь та стали призерами конкурсу від освітнього сайту «Всеосвіта» «Українське народознавство». Діти отримали цікавий приз «Сміхолики» – це весела карткова гра для дітей та дорослих, яка чудово тренує короткочасну пам'ять і реакцію, а також допомагає з користю провести дозвілля. Конкурс розвиває  інтерес до творчої діяльності, виховує працелюбність, допитливість, вміння застосувати теоретичні знання на практиці під час сімейних та святкових обрядів, звичаїв.
   Саме такі конкурси будуть корисними як мотиваційний компонент для вивчення народознавства в освітніх закладах і спонукатимуть до усвідомлення здобутих знань у майбутньому, щоб відчувати себе повноцінним українцем чи українкою.
Український народ має багату культуру, джерело якої складається з цінностей, надбаних попередніми поколіннями. З давніх-давен нам передається у спадок життєва мудрість, народні звичаї, обряди, традиції.
    Кожен з нас повинен усвідомити себе сам, пізнати своє етнічне коріння, знати свій народ, його історію, національну культуру, вивчати та зберігати неоціненні духовні скарби, адже Україна – це ми! І саме на нас покладено важливу місію передати все це нашим нащадкам, щоб не перервався зв'язок поколінь та збереглася генетична пам'ять нашого народу. Знання культури свого народу – це своєрідний орієнтир у складних процесах самопізнання, громадянського самовизначення, у пошуках шляхів творчого самовираження.
Ольга Артеменко,
вихователь 5-Б класу

Коментарі