«Чай – цілющий напій»


«Чай – цілющий напій» - така назва виховного заходу, який провела вихователь Л.М.Арзамаскова  з учнями 6 і 7 класів з синдромом Дауна,  яким допомагали учні 6 класу інклюзії.
Кожний ранок ми починаємо з того, що п’ємо чай різних сортів і смаків - який  кому більше подобається.  Під час  цікавої бесіди  Лариса Миколаївна багато розповіла  про історію виникнення чаю, про різні види  та як його вирощують,  збирають, про традиції  та способи  заварювання  в різних країнах.  
Найбільшу увагу вихованців привернула інформація  про цілющий український чай із квітів, ягід, коренів, гілочок,  який пили ще за часів запорозьких козаків на Хортиці і зараз збирають на Закарпатті. До цілющих властивостей рослин наші предки зверталися задовго до появи традиційної медицини, адже рослинний світ має величезний потенціал у створенні природних ліків.
Найцікавішою під час зустрічі  була практична частина, коли діти самі вчилися заварювати чай різними способами, а потім  пригощали один одного і всі разом смакували цим древнім напоєм. Всі присутні отримали цікаві знання, позитивні емоції і велике задоволення.

                                                 Лариса  Арзамаскова,
 вихователь 6-Б класу





Коментарі