«Моя майбутня професія»


 У рамках тижня професій «Вперед у майбутнє» учні 5-А, 6-А, 7-А, 9-А та 10 класів з порушенням слуху запросили в гості Артема Миколайовича Панкєєва. Він – батько учня  6-А класу Колі Панкєєва, свого часу теж був вихованцем інтернату. Вже тривалий час чоловік   працює автомеханіком – слюсарем з ремонту авто. 

З перших хвилин зустрічі стало зрозуміло, що гість досконало володіє професією, любить техніку і вміє захоплююче розповідати дітям про свого «залізного коня», про його потужність, швидкість і, звичайно ж, поламки та інші «примхи». Хлопців та дівчат цікавило абсолютно все, особливо коли Артем Миколайович дозволив бажаючим сісти за кермо та натискати на педалі та важелі.


У повсякденному житті всі ми постійно маємо справу з автомобілем – чи як пасажири, чи як водії. І, звичайно ж, зрозуміло, наскільки важливою  для транспорту є робота «лікарів» автомобілів. Багато важить для безпеки руху та  життя пішоходів і водіїв, чи зможе автослюсар швидко виявити несправність та усунути її. Щоб стати справжнім майстром, потрібно добре вчитися і знати про машину все, потрібні досвід і величезне бажання. Слід знати, що вміння приходить з роками, висока кваліфікація, майстерність беруть початок у юному віці.

   Можливо, в недалекому майбутньому дехто з наших учнів теж обере для себе професію автомеханіка,  інші стануть автолюбителями і з вдячністю згадуватимуть сьогоднішню зустріч як старт у доросле життя.
Юлія Слета,
вихователь 5-А класу

Коментарі