Феєрія професій


Учні молодших класів ще далекі від вибору професії, але правильно проведена профорієнтаційна робота стане основою, на якій у подальшому будуть розвиватися професійні інтереси та наміри школярів у старших класах. Для учнів 3-В та 4-В класів 19 лютого було організовано зустріч із представниками різноманітних професій: кінолог, поліцейський, лаборант аналізу металів.  
Кирило Олександрович Попов розповів, що кінолог — це не просто любов до собаки. Це - тандем, який створюється в процесі навчання та дресирування тварини. Відповідно, вони один одного повинні дуже добре розуміти. Важливо «прочитати» собаку. Якщо цю роботу не любити, не любити свого вихованця, то краще зовсім не займатися цією справою. Тварина просто не буде вас слухатись.
А те, що робить лаборант, діти дізналися від Аліни Сергіївни Обозної, яка не тільки розповіла, а й продемонстру-вала відео, з якого учні дізналися, як перевіряють якість металів, проводять хімічний аналіз сталей, визначають температуру плавлення і застигання пальних матеріалів.


Під час спілкування з інспектором  патрульної поліції учні дізналися не тільки про свої права, а й про  обов’язки. Ганна Олександрівна  Березкіна розповіла про основні правила поведінки на вулиці, в транспорті, при зустрічі з невідомими людьми. Увагу школярів привернули конкретні випадки, які траплялись з їхніми однолітками. Правоохоронець нагадала дітлахам, що ми всі разом змінюємо світ і яким він буде, залежить від кожного з нас: наших знань, поведінки, життєвої позиції, дотримання норм і вимог законів.
 


До гостей у дітлахів було багато запитань, і на кожне вони отримали цікаві відповіді від справжніх професіоналів. Школярі отримали нові знання та багато приємних вражень.  
Ірина Андрієнко,
вихователь 3-В класу,
Ольга Мовчан,
вихователь 4-В класу

Коментарі