"Моє покликання - Перукар"


   У рамках тижня професій "Вперед у майбутнє" учні  6-Г класу запросили в гості майстра-перукаря Наталію Федорівну Малоштан. Жінка розповіла учням про свою справу, яку вона любить і якою досконало володіє.
   Перукар - це професія,  не менш складна і відповідальна, ніж професії інженера чи бухгалтера. Адже перукар повинен відмінно знати не тільки теорію своєї роботи, але і бути чудовим практиком, окрім того, ще й  психологом, мати широкий світогляд, бути інтелектуально розвиненим. Ця професія завжди  користується популярністю, оскільки попит на перукарські послуги  завжди високий. Стати перукарем можна, закінчивши спеціальні курси, де навчать технології салонних процедур. 

    Сьогодні кваліфікований перукар - не просто фахівець, який робить різні види зачісок та  лікує волосся. Перукар – це творча професія, яка надихає. Такий фахівець здатний створювати чудові зачіски і робити нові стрижки,  змінюючи людей. Людина, яка володіє естетичним смаком і відчуттям стилю, здатна стати справжнім майстром і досягти значних висот, зробивши кар’єру в індустрії краси. Для перукаря дуже важливий креативний підхід до своєї роботи, вміння спілкуватися з клієнтами, враховувати їхні бажання, знаходити з ними спільну мову,  освоювати нові технології. 
  Наша гостя відповіла на запитання, яких було багато, особливо у дівчат, та зробила Богдану Супрунову дуже стильну зачіску. Діти були вражені побаченим, і можливо, хтось з учнів нашого класу у майбутньому теж обере для себе професію перукаря.
Світлана Воробйова,
вихователь 6-Г класу 

Коментарі