«Джерело» – учасник великого фіналу Програми «Healthy Schools: заради здорових та радісних школярів»


    Велика кількість фізичних активностей, нові здорові звички, виховання свідомого ставлення до власного здоров’я, сотні креативних ідей та колосальний обмін досвідом зі школами з різних куточків України. Саме таким – цікавим, яскравим, насиченим був 2019-2020 навчальний рік у «Джерелі», завдяки участі у Проєкті «Healthy Schools: заради здорових та радісних школярів». Це - програма, що реалізується Центром “Розвиток КСВ” та  Mondelēz International Foundation з метою популяризації здорового способу життя, раціонального харчування серед учнів та концепції «здорового дизайну» рекреацій та приміщень,  де перебувають і харчуються діти.
   У цьому навчальному році заявки на участь у Програмі   фінальні звіти, з яких лише 50 увійшли до Великого фіналу. З них – 3 заклади спеціальної освіти, зокрема, КЗ «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Джерело» ЗОР,
розмістили близько 500 закладів загальної середньої освіти. Попри всі додаткові перешкоди, які стали на шляху цього року, 218 навчальних закладів подали
   За період Програми наш освітній заклад організував більш ніж 80 активностей та близько 10 дистанційних челенджів: «Здорове харчування» (24 активності), «Здоровий простір» (18 активностей), «Фізичний розвиток» (40 активностей). До участі в Проєкті нам вдалося залучити загалом 983 особи (260 учнів, 67 педагогів, 218 батьків, 173 жителі громади).
   Завдяки проєкту «Healthy Schools» учні «Джерела» переконалися, що їжа може бути смачною та корисною, розвинули свої кулінарні здібності, підвищили рівень фізичної активності та стали ще активнішими учасниками гуртків фізичного спрямування.
Якщо спочатку мотивацією для реєстрації у Програмі був грошовий приз, то у процесі реалізації активностей стало цікаво знаходити креативні рішення: готувати здорові перекуси, проводити фестивалі спорту та танцювальні батли, бути в стилі ЕКО, брати участь у дистанційних челенджах (спортивних, кулінарних, ігрових та естетичних). Педагоги, учні та батьки, а також громадськість з великим задоволенням брали участь у активностях в рамках Проєкту та мають багато healthy ідей та планів на новий 2020-2021 навчальний рік. Адже наш освітній заклад прагне, щоб учні були здоровими, радісними та щасливими.

    Можемо сміливо сказати, шо Програма «Healthy Schools» вже перетворилася у цілий рух, завдяки якому бути здоровим стало ще модніше!

Вихователі Юлія Циганок, Марина Пивовар

Коментарі