Свято до Міжнародного дня жестових мов

   


  Останні дні вересня насичені значними подіями в житті спільноти людей з порушеннями слуху. В усьому світі відзначають тиждень людей з порушеннями слуху, а з 2018  року 23 вересня відзначається Міжнародний день жестових мов. Метою цього дня є підвищення обізнаності суспільства про жестові мови, про проблеми, з якими люди з порушеннями слуху стикаються у своєму повсякденному житті.

  Головною темою Міжнародного тижня глухих у 2020 році є "Підтвердження громадянських прав глухих людей". Цьогорік Всесвітня федерація глухих закликає всі заінтересовані сторони об’єднатися, підтримуючи забезпечення та просування прав глухих людей.


   На свято до  учнів з порушеннями слуху 2-4 і 5-11 класів школи-інтернату «Джерело» завітав Голова Запорізької  обласної організації УТОГ Віктор Дюжев. Як завжди, ця зустріч була дуже теплою та дружньою, адже Віктор Юрійович  наш частий гість.

  Голова обласної організації УТОГ радо поспілкувався з хлопцями та дівчатами,  розповів їм про історію та розвиток жестової мови, її офіційний статус, популяризацію та вивчення, використання в навчальному процесі, про засоби спілкування нечуючих між собою та з оточуючими їх людьми.  На сьогодні в Україні близько 230 тисяч осіб з порушенням слуху, основним або одним з основних засобів спілкування для яких є українська жестова мова. Це робить її однією із найуживаніших в Україні. 



 Учні 2-4 класів підготували та показали для всіх учасників свята чудову веселу руханку, в якій взяли участь й малюки, й старшокласники та їхні вихователі.  Гарний настрій був у всіх присутніх!


 Наостанок свята всі учні та вихователі разом з почесним гостем заспівали Гімн України мовою жестів під супроводом вихователя 8-А класу Дмитра Чепурненка та зробили яскраві світлини на пам'ять про цей день.

Юлія Слета, вихователь 6-А класу,

Наталія Дюжева, вихователь 7-А класу,

Дмитро Чепурненко, вихователь 8-А, 11-А класу,

Любов Меснянкіна, вихователь 10-А класу,

Тетяна Хаджалова, вихователь 2-А класу,

Юлія Циганок, вихователь 4-А класу,

Юлія Аляб`єва, вихователь 3-А класу

Коментарі