Зустріч з учасником АТО з нагоди вшанування пам’яті захисників України

 

   У школі-інтернаті «Джерело» проходить чимало заходів, спрямованих на патріотичне виховання учнів. Зокрема, цього тижня для учнів з порушеннями слуху 5-11 класів відбулася зустріч із учасником бойових дій на Сході України,  нашим мужнім і відважним земляком, ветераном АТО та відомим у Запоріжжі громадським діячем, депутатом Запорізької міськради В’ячеславом Зайцевим.

    Наш почесний гість – із когорти тих, кого зазвичай називають «кіборгами». У березні 2014 року В`ячеслава Зайцева було мобілізовано до лав ЗСУ. Він захищав Україну в АТО в складі 79 окремої аеромобільної бригади, був учасником оборони Донецького аеропорту, Південного котла та Дебальцевого. Двічі його було поранено. Довгий час В’ячеслав залишався єдиним гранатометником серед бойових товаришів у Донецькому аеропорті і навіть після поранення продовжував вражати снайперські точки ворога.  В.Зайцева відзначено державною нагородою - орденом «За мужність» ІІІ ступеня.



  Під час зустрічі зі школярами В`ячеслав Олексійович презентував документальний фільм «Січ». У цьому фільмі розповідаються історії учасників АТО братів Ігоря та Валерія Прозапасів, які пройшли найважчі бойові дії та діляться своїми думками та переживаннями щодо майбутнього України. Також у фільмі показані прекрасні козацькі землі, їхня історія, колиска Запорозького козацтва – острів Хортиця.  

   Після перегляду фільму наш гість згадав про події бойових днів, розповів про нелегкі будні військових,  давав відповіді на різні запитання: про патріотизм, любов до своєї рідної землі, до Батьківщини та сім’ї; чому пішов в АТО добровольцем; чи пам’ятає перший бій; як отримав два поранення; чим займається в мирному житті? Чоловік поділився з учнями спогадами про запеклі бої із сепаратистами та російськими окупантами. На його думку, патріотизм - це  любов та вдячність до членів своєї родини, до села або міста, у якому народився, до країни, яка тебе зростила.

   Ми будемо пам’ятати, допоки  живі, про полеглих захисників України, тому що саме заради нас, заради майбутнього України хлопці та дівчата віддали найдорожче – життя.

   Наостанок школярі подякували поважному гостю та зробили спільне фото на пам’ять.








Юлія Слета, вихователь 6-А класу,

Наталія Дюжева, вихователь 7-А класу,

Любов Меснянкіна, вихователь 10-А класу,

Дмитро Чепурненко, вихователь 8-А, 11-А класів,

Юлія Циганок, вихователь 4-А класу

 

Коментарі