Зустріч до Дня українського козацтва

   


У рамках місячника «Мій рідний край – моя земля» та напередодні Дня українського козацтва в гості до учнів з порушеннями слуху школи-інтернату «Джерело» завітав знаний у Запоріжжі історик, археолог, депутат Запорізької міської ради, володар ордену “За мужність” ІІІ ступеня, завідувач відділом наукової бібліотеки та архіву Національного заповідника «Хортиця» В`ячеслав Зайцев.



  Влітку 2018 року В`ячеслав Олексійович разом з колегами із Запоріжжя, Херсона та Одеси брав участь в гідроархеологічній експедиції «Османська галера: в пошуках турецьких флотилій XVII століття». Він презентував нашим учням цікавий фільм, який зняли у гирлі Дніпра, де досліджували затонулу турецьку галеру. З відео діти дізналися, як збиралися та проходили підводні пошуки; що запоріжці, які брали участь в експедиції Хортицького заповідника, знайшли в річці Дніпро два старовинних судна другої половини XVII століття; які унікальні артефакти підняли на поверхню; які розміри кораблів та назви і т.і.


  Після перегляду фільму учні засипали почесного гостя запитаннями, на які отримали вичерпні цікаві відповіді. Дякуємо В'ячеславу Зайцеву за пізнавальну бесіду і сподіваємося, що наші зустрічі з ним в "Джерелі" стануть доброю традицією!

Юлія Слета, вихователь 6-А класу,

Юлія Циганок, вихователь 4-А класу,

Наталія Дюжева, вихователь 7-А класу,

Сергій Кузьменко, вихователь 5-А класу,

Дмитро Чепурненко, вихователь 8-А, 11-А класу,

Любов Меснянкіна, вихователь 10-А класу

Коментарі