"Що означає бути вихованою людиною"

   Необхідність спілкування людей на основі  всім добре відомих правил стає все більш оче­видною. Ці правила треба знати всім і не слід нехтувати ними. «Правил поведінки дуже багато — спробуй їх всі запа­м'ятати!» — скажуть деякі. Насправді є одне просте пра­вило: людина своєю поведінкою і зовнішнім виглядом не повинна спричиняти незручності тим, хто поряд. І тоді її вважатимуть інтелігентною людиною.

     



Знанням правил доброї поведінки, вмінню спілкуватися з людьми, визначати характер незнайомого співбесідника або внутрішні емоції своїх друзів треба вчитися з дитин­ства. Володіючи такими знаннями,  легше  добитися успіхів на складному і цікавому шляху, який називається життям. 

 



  Ось і наші учні з порушеннями слуху  2-4 класів склали іспит на вихованість.  Метою проведення заходу було формування навичок культури поведінки, а саме ввічливості, привітності, людяності.   Адже  саме ввічливість є одним із проявів доброзичливого став­лення до людей, з якими ми щоденно спілкуємося вдома, у школі, театрі, магазині чи транспорті. Ввічлива, тактов­на, скромна і доброзичлива людина достойно вийде з любої життєвої ситуації, залишивши в оточуючих приємну дум­ку про себе.  Діти аналізували погані та добрі вчинки,  поведінку казкових та мультяшних героїв, подивились відеоролики про доброту, а наприкінці  отримали смаколики.

Тетяна Хаджалова, вихователь 2-А класу



Коментарі