Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

   З метою поліпшення  якості  навчально-виховної роботи з учнями з питань особистої безпеки та  безпечного способу життя,  вироблення в дітей умінь та навиків щодо захисту свого життя і  здоров`я під час НС з 9 по 16 листопада 2020 року в закладі було проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності «Запобігти. Врятувати. Допомогти», в якому активну участь взяли всі вихованці «Джерела».

  Важливим напрямком у роботі освітнього закладу є профілактика дитячого дорожньо-транспортного травматизму, тому в рамках тижня пройшли найрізноманітніші заходи, спрямовані на попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму та важливість дотримання ПДР для життя та здоров`я людини.

  Вихователі початкової ланки провели з учнями рольові ігри «Ми – пішоходи» та бесіди «Подорож у світ безпеки».

  Для учнів з порушеннями слуху 1-4 класів було  проведено в ігровій формі  заняття «Знай  та виконуй правила дорожнього руху». Учні повторили правила руху, обіграли різноманітні ситуації та весело провели час.

  З учнями з синдромом Дауна 1-8 класів провели гру-інсценізацію «Твій друг – безпечний рух».  Дітей ознайомили з правилами поведінки на вулицях і дорогах. Школярі із задоволенням спробували себе в ролі водіїв та пішоходів, засвоїли вміння правильно переходити дорогу, вивчили сигнали світлофора.

  Для учнів 5-7 класів проведено хвилинки-дискусії «Будь обережним на вулиці і вдома», а  серед учнів 8-11 класів - вікторину «Чи знаєш ти обов`язки та права пішоходів». Учні продемонстрували практичні знання ПДР і правил поведінки в громадському  транспорті. Щоб вкотре нагадати учням  правила  пожежної безпеки,  правила безпеки у повсякденному житті та ведення здорового способу життя, вихователі підготували і провели для учнів початкової ланки бесіди «Небезпека від вогню», «З незнайомими людьми обережним будь завжди», вікторини з питань пожежної безпеки та бесіди «Про безпеку пам`ятай» -  для учнів середніх класів; лекції «Правила поводження з вибухонебезпечними матеріалами», «Правила поводження з газом»;  практичні заняття «Допоможи другу» на знання першої домедичної допомоги – для учнів старших класів.







  З метою попередження поширення коронавірусу COVID-19 і запобігання захворюванню грипом та гострими респіраторними захворюваннями  серед учнів і виховання  у них поважного ставлення до питань безпеки власного здоров`я, у класах проведено «уроки здоров`я».

  Проведена робота була змістовною, корисною, цікавою. Школярі показали достатній рівень знань з правил безпеки життєдіяльності.

Відповідальна за роботу з БЖД Самарська І.В.

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі