"Годівничка для синички"

 

«Я ладнаю годівничку для горобчика й синички.

Прилітайте, друзі милі, не лякайтесь заметілі!»

   Саме під таким гаслом пройшла екологічна акція в Запорізькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті "Джерело". Творити добро легко і приємно, але часто ми забуваємо про тих, кому наша допомога конче потрібна. Метою даного заходу було привернути увагу школярів до проблем пернатих, які зимують у нашій місцевості.




  

  Проведення такої акції є своєрідним закликом до всіх небайдужих про допомогу птахам взимку.  Діти мали можливість ознайомитися з видами зимуючих птахів на території Запорізької області, а найбільше  дізналися про синичок, які з наближенням холодів прилітають ближче до людських осель з надією на допомогу з кормом, та про  небезпеку для них у холодний період, про живлення пернатих та різновиди годівничок, які  можна зробити.






   До розвішаних  годівниць діти принесли насіння соняшника, пшоно та крихти хліба. Усі гостинці школярі розклали по годівничках та розмістили на гілках дерев.   І тепер кожного дня птахи знайдуть собі корм і захист від холоднечі. Таким чином, вони зможуть подолати  голодну зиму, даруватимуть навесні нам свій спів, оберігатимуть дерева й сади від шкідників та примножать врожаї овочів та фруктів влітку.

                          

Коментарі