Профілактика булінгу

             

    "Що таке булінг та чому про нього треба знати", під час виховної години обговорили учні 6-А, 7-А, 10-А класів з порушеннями слуху школи-інтернату «Джерело». Вихованцям розповіли про форми та види психічного насильства, його наслідки, чим булінг відрізняється від сварки між дітьми. Також у класі було сконструйовано ситуації, які можуть виникати між булером та його жертвою. Учням дано поради, як протистояти булінгу, та доведено про відповідальність про знущання відповідно до закону. 


            Під час заходу також продемонстровано відео «Безпека дітей в інтернеті» - як уберегти дітей від кібербулінгу, суїцидальних інтернет-спілок та сексуального насильства.

           Психологічний тренінг «Профілактика булінгу в учнівському середовищі» також проведено для учнів 7-Г класу. Мета заходу: ознайомити учнів з поняттям, формами та структурою булінгу; виховувати почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки.

Юлія Слета, вихователь 6-А класу,

Анна Деркач, вихователь 7-Г класу 




                                                                                                    

Коментарі