«Я б у кухарі пішов, нехай мене навчать!»

 

  Кожна людина мріє знайти в житті свою улюблену справу, яка доставляє радість, задоволення і приносить користь людям. Тому дуже важливо познайомити учнів старших класів з професіями, розповісти про якості, які вимагає та чи інша професія, допомогти зробити правильний вибір.


   Професія кухаря - одна з найдавніших у світі  й завжди затребувана.  У дитячому садку і в школі, на заводі й на  польовому стані, на борту океанського лайнера і в просторах космосу - усюди люди користуються результатами праці кухарів. У  роботі кухаря є місце вигадці, фантазії, винахідливості. Від того, як нагодують людину, залежать її настрій та здоров'я. Кухар - це людина, яка готує різноманітні страви: салати, супи, борщі, смажить котлети, ліпить пельмені, варить каші, випікає пиріжки, пироги та робить чудові торти і тістечка, володіє даром імпровізації, почуттям прекрасного, тонким смаком, у тому числі  естетичним, і добре знає кухонні девайси. Йому належить розбиратися в дієтології, знати все про калорійність продуктів і їхню насиченість вітамінами й мікроелементами.



  У рамках тижня професій «Праця людину годує» до учнів старших класів з порушеннями слуху завітала кухар-кондитер Аліна Олегівна Соломашенко - матуся учениці  7-А класу Віки Соломашенко.  Жіночка працює майстром у кондитерському цеху в ТЦ  «Амстор» у Запоріжжі. Вона розповіла про свою улюблену щоденну працю та провела для наших вихованців майстер-клас з виготовлення фруктового желе, продемонструвавши всі етапи появи цього смачного десерту.


   Кухар - одна з тих рідкісних професій, яка для досягнення вищої майстерності не вимагає навчання у вузі. Досить навчання в кулінарному ліцеї або коледжі - і ось в руках у молодої людини професія, яка завжди нагодує і дозволить домогтися великого успіху.  Під час заходу наші учні також подивилися відеоролики про роботу кухарів-кондитерів та дізналися, що  цієї  спеціальності навчають в Запорізькому кулінарному ліцеї.    Можливо, дехто з наших вихованців обере для себе професію кухаря або кондитера, а початок  цього професіонального шляху було закладено під час сьогоднішньої шкільної зустрічі.

Юлія Слета,

вихователь 6-А класу,

Наталія Дюжева,

вихователь 7-А класу,

Любов Меснянкіна,

вихователь 10-А класу

Коментарі