Масляна-2021 у "Джерелі"

 https://www.facebook.com/100017822473212/videos/795122237758518/ (натисніть, щоб подивитися)

       


   Учні 1-8 класів з ментальними порушеннями із задоволенням святкували Масляну. Діти виготовляли цікаві поробки до свята, проводжали зиму та зустрічали весну, танцювали й куштували смачні млинці.

Ірина Тимошенко, вихователь 1-Б класу


Ой, Масляна прийшла, нам весну принесла,

По землі струмочки, дівчатам віночки,

Іди, іди до нас, бери собі запас,

Вогнищу горіти, масляну палити"

Учні 1-4 класів (ПС) відсвяткували Масляну. Вихованці пригадали традиції, з радістю співали пісні, водили хороводи та куштували смачними млинцями.



Юлія Циганок,  вихователь 4-А класу

"Масляну святкували,

Люту зиму проводжали.

Були танці, були співи

Та й млинці усім на диво!"

5-В клас поважає украінські традиціі і дуже любить куштувати млинці.



Ольга Мовчан, вихователь 5-В класу

    Учні 5-А класу відсвяткували Масляну та посмакували млинцями. Масляна є одним з найстаріших свят слов'янських народів. Це смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту.

Сергій Кузьменко, вихователь 5-А класу


    Учні 2-В класу  разом з вчителем та вихователем відтворили цікаві українські традиції  свята. Діти декламували вірші, співали пісні, веснянки, заклички. А найцікавішим і найсмачнішим моментом було частування млинцями. Яскраві емоції і грайливий настрій надовго залишаться в пам’яті дітей.


Олена Пругло, вихователь 2-В класу

   

  Масляна - це перехід від зими до весни. Вона розпочинає весняний цикл традиційних свят у   країнців. Це неповторне, веселе, колоритне свято.  Ось і учні з порушеннями слуху 6-А, 7-А і 10-А класів відмітили цю зустріч зими та весни - з млинцями, смаколиками  та піснями.



Юлія Слета, вихователь 6-А класу

 

 

 

Коментарі