"Діти світла - діти сонця" До Дня людей з синдромом Дауна

  



    21 березня - Всесвітній день людини із синдромом Дауна. Ця дата обрана не випадково. Двадцять перший день третього місяця показує, що синдром Дауна пов'язаний з наявністю в клітинах людини 3-ї хромосоми в 21-й парі.



   Цього дня увесь світ приєднується до флешмобу «LOTS OF SOCKS». Всі, хто хочуть показати свою підтримку людям із синдромом Дауна, одягають яскраві непарні шкарпетки. У такий спосіб учасники акції на собі відчувають, як це бути не таким, як усі, і привертати увагу перехожих, а  колегам та друзям пояснюють, чому  вони так одягнуті. Різнокольорові шкарпетки з різних комплектів у цей день – символ інакшості.

   У  переддень Дня людей із синдромом Дауна  наша дружна "родина" учнів з ООП  школи-інтернату "Джерело"   вирішила об'єднатися, щоби посмакувати запашним чаєм і смаколиками, провести щасливі  хвилини разом та підтримати флешмоб #LOTS_OF_SOCKS.



  

   "Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат "Джерело" ЗОР  вже не перший рік приєднується та підтримує заходи до Всесвітнього дня людини із синдромом Дауна. Такі флешмоби та акції допомагають дізнатися більше про цю генетичну особливість.

   В очікуванні 21 березня учні з синдромом Дауна зі школи-інтернату "Джерело" презентували художні роботи, виконані як під керівництвом педагогів, так і самостійно. Оригінальне бачення світу у цих роботах є чудовою нагодою заявити всім, що відрізнятися від інших - це значить бути неповторним,  але мати такі ж потреби в любові, теплі й визнанні себе людиною.   Якщо запитати кожного вихованця, що він передав у своїй роботі - будьте впевнені, у кожного знайдеться щира неповторна розповідь.





     Сьогодні, 21 березня 2021 р., у Всесвітній день людини із синдромом Дауна, у Запоріжжі, Zaporizhzhia.city Hub за підтримки Громадської організації "Культплатформа" відбулися майстер-класи для дітей з синдромом Дауна від КЗ "Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат "Джерело" ЗОР. Діти взяли участь у розписі гіпсових фігурок, малювали пластиліном та кольоровим піскомКожен, хто присутній на подібних виставках робіт дітей з ООП, може бачити, відчувати і сприяти реалізації потреб людей, які мають генетичну особливість.

Коментарі