"Магічний" Міжнародний день жестових мов у "Джерелі"

   Міжнародний день жестових мов відзначається 23 вересня. До  цієї дати  для учнів з порушеннями слуху школи-інтернату «Джерело» було проведено виховний святковий захід.


       До наших вихованців звернувся Олімпійський чемпіон Жан Беленюк, який  закликав їх ніколи не здаватися на життєвому шляху, навчатися й тренуватися, впевнено йти до своєї мети, побажав успіху та здоров`я.

 



    Потім    учнів ознайомили з презентацією «Історія створення слухового апарату та відомі нечуючі люди».   Чимало видатних людей з вадами слуху зробили значний внесок в історію, становлення науки, техніки, освіти, медицини, культури. Наші учні дізналися життєві шляхи видатних  нечуючих  людей  й одночасно замислилися, чи може  кожен  з них стати відомою людиною.

 





     Почесною гостею на нашому святі була Олена Кім. Жінка має порушення слуху. Свого часу вона була  у групі ілюзіоністів та магів Народного цирку «Калейдоскоп» при Запорізькому УТОГУ, багато разів брала участь у закордонних гастролях, фестивалях, конкурсах глухих магів в Америці, Італії, Кіпрі,  Німеччині, здобувала 1 і 2 місця, а в Америці — 3 місце.  Олена продемонструвала декілька фокусів для учнів «Джерела». Всі глядачі були у захваті  й здивуванні: як, звідки, яким чином відбувається ця магія? Свято вийшло пізнавальним, цікавим   та веселим.

 

 Наталія Дюжева, вихователь 8-А класу,

 

Юлія Слета, вихователь 7-А класу

Коментарі