«Спортивні рекорди Незалежної України»

    «Спортивні рекорди Незалежної України» -  такою була тема виховного заходу для учнів з порушеннями слуху 5-12 класів «Джерела».  Діти з цікавістю та увагою подивилися підготовлені вихователями відеоролик та презентацію  й пригадали,  що таке Олімпійські та Паралімпійські ігри, історію  та види змагань, що Україна вперше виступила командою на Літніх Олімпійських іграх-1996 в Атланті.


   Олімпіада-2020 відбулася в Токіо. Україна на цих Іграх здобула 19 медалей: 1 - "золото", яке виборов Жан Беленюк у греко-римській боротьбі, 6 срібних, 12 бронзових нагород.  Паралімпійські ігри – це Олімпіада для спортсменів з обмеженими фізичними можливостями. На Літніх Паралімпійських іграх в 2021 році українська  збірна  посіла 6 місце у медальному заліку. Наші паралімпійці вибороли 98 медалей: 24 золотих, 47 срібних та 27 бронзових!



   Спортсменка із Запоріжжя Марія Помазан  здобула золоту медаль у штовханні ядра стоячи. Серед призерів були ще наші земляки – плавець Кирило Гаращенко та тенісисти Максим Ніколенко і Лев Кац. Вперше в історії Паралімпіади український плавець  Максим Крипак  став найтитулованішим спортсменом  цих Ігор. Такі тематичні спортивні заходи мотивують наших школярів займатися спортом та вести здоровий спосіб життя.

Дмитро Чепурненко, вихователь 9-В класу

Коментарі