З повагою до рідної мови

 

   З особливим хвилюванням відзначили День української писемності та мови у КЗ "Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат "Джерело" ЗОР. 9 листопада школа цвіла від розмаїття вишиванок, у яких прийшли наші учні. На виховній годині учні 4-В класу дізналися розповідь про величезне значення української мови для кожного громадянина нашої держави. Вони брали  активну участь у святі: розфарбовували цікаві газетки, читали доповіді, грали та спілкувалися.


Ксенія Колосок, вихователь 4-В класу

 

   

   Відзначення Дня української мови та писемності дало змогу учням 3-В класу доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови.


Олена Пругло, вихователь 3-В класу

 

   "Єдиний скарб у тебе - рідна мова..."  У 1-Г класі  пройшов захід, приурочений до Дня української писемності та мови. Учні ознайомилися з історією становлення української мови та життєвим шляхом Нестора Літописця. Із  задоволенням вчилися промовляти веселі скоромовки. Діти усвідомили, що мова в нас красива, багата і щира, як душа українського народу.


Вікторія Зіміна, вихователь 1-Г класу

 


   Сьогодні  - свято української мови та писемності. Учні 1-В (ОРА) розширили свої знання про красу і багатство української мови, ознайомились з історією української писемності та мови, навчились цінувати звичаї, традиції нашого народу.



Ольга Соколова, вихователь 1-В класу

 

   Учні 4-Г класу мали можливість ще раз доторкнутися до краси рідної мови, вдосконалити свої знання та навички з українського мовлення, а також відчути свою приналежність до людей, які поважають рідну землю, її мову.


Наталя Федосєєва, вихователь 4-Г класу

 

Коментарі