День добрих справ

 


   Наші вихованці завжди беруть участь в благодійних справах: збирають корм і речі для притулку тварин,  монети для  допомоги хворим, висаджують дерева на Хортиці та в школі, шиють маски для малозабезпечених. І  у День добрих справ учні з порушеннями слуху 5-12 класів  школи-інтернату «Джерело» теж не залишилися осторонь. Вони  створили «Дерево доброти»  з листям-відповідями: «Добра справа, яку я зробив» та розфарбували цей день у кольори веселки та позитивного настрою.  Також,  щоб дати можливість всім посміхнутися просто так, відчути тепло і поділитися ним з оточуючими, пройшла мирна акція «Обійму за посмішку».










   Приєднатися ж до цього чудового свята дуже просто – посміхніться ближньому, обійміть батьків чи друга, зробіть комплімент  педагогу, зателефонуйте рідним і друзям і скажіть, які вони чудові, змайструйте годівницю для птахів, нагодуйте бездомне кошеня або щеня. Все це займе мало часу та зусиль, а ефект буде колосальним. Адже з кожним таким простим  вчинком стає комусь краще, а значить – і більше доброти у світі. І важливо пам'ятати, що проявами чуйності, симпатії, щедрості, дружелюбності, любові, шляхетності  ми вчимо наших дітей робити добро.  І, звичайно, бажано творити добро кожен день, а не тільки сьогодні.

Юлія Слета, вихователь 7-А класу

    Якби ви малювали свiт доброти i милосердя, то, мабуть, вiн був би свiтлим, сонячним. Що можна зробити вже сьогоднi, щоб вiн був таким? Велике мистецтво - розумiти ближнього, бачити у ньому добрi, позитивнi риси. Не лiнуйтеся щодня робити найлегшу справу - даруйте хоч краплину добра всьому живому на землi!


 Оксана Бурак, вихователь 2-В класу

 

 

 

Коментарі