День української писемності та мови

   9 листопада українці у всьому світі відзначають надзвичайно важливе свято – День української писемності та мови. До цієї події долучилися й учні 2-А класу з порушенням слуху. Діти дізналися історію виникнення свята та багато цікавих фактів про українську мову.



   Зі святом! Бажаємо завжди  поважати українську мову, адже вона формує індивідуальне обличчя країни та нації. Нехай рідне слово буде для всіх оберегом та духовним джерелом життя!

Марина Пивовар, вихователь 2-А класу

 

 https://www.facebook.com/100003525691643/videos/429763028559320/ (натисніть, щоб подивитися)

   У  День української мови та писемності, у свято, яке відзначається вже 24 роки поспіль, вихованців 3-А та 4-А класів з порушеннями слуху познайомилися з історією виникнення нашої рідної  мови, цікавинками її вживання. Діти дізналися багато нового, з інтересом брали участь в інтерактивних вправах та творчих завданнях.

Тетяна Хаджалова, вихователь 3-А  і 4-А класів

Чудовий день у листопаді,

Писемності та мови День,

Велике свято українське,

Поваги гідне та пісень.

Шануйте завжди українську,

Співоча мова пестить слух,

Її почуєш — сум зникає,

І стане швидшим серця стук.

    4-Д клас також вирішив відсвяткувати це свято, дізнаючись цікаві факти про рідну мову, роблячи листівку, повторюючи географію та історію Батьківщини. День провели весело та пізнавально.




Софія Кравченко, вихователь 4-Д класу

     Учні 1-А класу приєдналися до Дня української мови та писемності. Під час класної години діти переглянули цікаву та захоплюючу відеопрезентацію, читали українські народні казки та виконували творчі завдання.



Сніжана Клименко, вихователь 1-А класу


Коментарі