«Об’єднані Запоріжжям: експедиція натхнення»

 

     18 травня  до  Кінно-спортивного клубу «Патріот Запоріжжя», що на острові Хортиці, завітала  гомінлива  дружня компанія дітей та дорослих. «Об’єднані Запоріжжям: експедиція натхнення»   - під таким гаслом у подорож вирушили учні з порушенням слуху 9-А, 10-А, 11-А класів та вихованці з синдромом Дауна з 3-Б класу Запорізької спеціальної школи-інтернату «Джерело» ЗОР разом з батьками й педагогами Артеменко О.В., Кузьменко Н.С., Слетою Ю.М. Цей проєкт створено задля  психологічного розвантаження учнів, зниження рівня тривожності у дітей, які мешкають у прифронтовому місті, подолання комунікативних розривів, соціалізації та стимуляції творчого потенціалу учнів через методи арт- і  іпотерапії.




   Спочатку ми всі разом розмальовували гіпсові фігурки -  творчості, різнобарв’ю та фантазії дітлахів не було меж! Після цього настала черга нетрадиційного малювання повітряними кульками –  і тут вже  було, де розгулятися дитячій  уяві! Дивовижні  жовто-блакитні квіти вийшли навіть у малечі!




  На другій локації професійна майстриня із Мелітополя Юлія Болбат провела для вихованців  майстер-клас з виготовлення оберегів-мотанок. Дітлахи із цікавістю і задоволенням творили, спілкувалися, обмінювалися один з одним гарним настроєм. 




  Виготовлені патріотичні обереги, як частинку своєї душі і надії,  ми передамо військовослужбовцям ЗСУ, які боронять Україну,  і пораненим бійцям  у лікарнях Запоріжжя. Воїни кажуть, що малюнки та слова підтримки від дітей дуже важливі. Захисники  їх носять із собою і завжди радіють дитячим подарункам. Всі ці нібито дрібнички підкріплюють дух і не дають згасати нашій  вірі! 








 
  А ще  у  КСК «Патріот Запоріжжя» є чудовий зоопарк, мешканців якого  -   коней, кізочок, овець, курочок, мейн-кунів й навіть місцевого пса Патрончика -  ми пригощали морквою та яблуками, сухариками та іншими смаколиками. Спілкування з тваринами  завжди викликає у наших дітей позитивні емоції та заряджає енергією, допомагає їм пізнавати навколишній світ. Бажаючі мали можливість покататися на конях – емоції малих вершників просто зашкалювали!
   День  промайнув  непомітно, настав час збиратися додому. З гарним настроєм і новими враженнями,  радісні та веселі юні мандрівники поверталися додому. І, як завжди нас всіх об’єднало наше Запоріжжя! На жаль,  під час дистанційного навчання діти майже не спілкуються  наживо. Під час війни ця проблема загострилася. І саме такі зустрічі, як сьогоднішня, дарують нашим вихованцям позитивні емоції, радість, цікаве спілкування, обмін інформацією та задоволення.



Коментарі